top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıhilal vonal

Motivasyonunuzu Artırın.. Nasıl mı? – Hilal Vonal


lamba

Bir işe başlamak için bilgisayarınızın başına geçtiğinizde dakikalarca bomboş baktığınız ve sonra dikkatinizi telefonunuza verip işe saatlerce başlayamadığınız oluyor mu? Aklınıza yeni bir proje geldiğinde, bir girişim yapmak istediğinizde ‘’ vazgeçtiğiniz..? Evet, oluyor. Kesinlikle yalnız değilsiniz. İhtiyacınız olan şey biraz ilham, biraz motivasyon..


Peki motivasyonunuzu nasıl artırabilirsiniz?


Güçlü yönlerinizi daha da güçlendirerek ilerleyerek mi yoksa zayıf yönlerinizi güçlendirmeye çalışarak mı? Eminiz ki hepimiz bu konu üzerinde çok düşünmüşüzdür. Zayıf yönlerimizi güçlendirerek iyi bir düzeye mi getirmeliyiz? Yoksa güçlü olduğumuz alanlara yönelip en iyisi olmayı mı denemeliyiz?


Hiç zayıf yönleriniz üzerinde çalışmayı deneyip kafanızı duvara çarpıyormuş gibi hissettiniz mi? Ya da zayıf yönlerinize odaklanan bir rol içinde bulundunuz mu?


Gelişim yönündeki tüm çabalarımız, hem çalışanlarımızın hem kendimizin zayıf yönlerimize odaklanmak üzerine. Beynimizin negatif taraflı olması bizi bu yola iten sebep diyebiliriz.

Güçsüz yanlarımıza yönelmek ve ağırlıklı olarak onlara odaklanmak gücümüzü tüketebilir ve daha sınırlı sonuçlara yöneltebilir. Araştırmalar güçlü yönlerinizi kullanmanın çalışma ortamınızda bir hedefe ulaşmak ve bir anlamda onu tamamlamak kadar performansınızı arttıracağını da kanıtlıyor.


Güçlü yönlere odaklanarak gelişim sağlamak, liderlerin kendi potansiyellerini maksimize etmesine yardımcı olmak için oldukça tutulan bir yaklaşım.


Güçlü yönlerinizi nasıl kullanabileceğinizi iyi tanımlayın. Enerjinizi her seviyede kontrol edin. Güçlü yanlarınıza odaklanmak sizin hedeflerinize karşı programlı olmanızı sağlar ve sizi amacınıza bağlar.. Sizi demotive eden şeylere odaklanın ve tabi ki size enerji veren şeylere de  odaklanın. Enerjik olarak kalabilmeniz için, güçlü yönlerinizin farkında olun.


Kendi nedenlerinizi bulun. Sizin nedeniniz sizin en temel süzgeciniz olacak. Ve size hangi güçlü yanlarınızı amaçladığınızı gösteren hedefiniz olacaktır. Güçlü yönleriniz üzerinde berrak olun ve böylece sizin sebebiniz de içinizdeki enerjiyi, motivasyonu, üretkenliği arttırsın.


Kendinize destekleyici ilişkilerden oluşan bir ekosistem geliştirin. İlişkileriniz vasıtasıyla güçlü yönlerinizi geliştirebilirsiniz.  Zaten tüm uzmanların üzerinde durduğu, çalışmalardaki çözüm yollarından biri de bu. Beyninizde tasarladığınız sürecin de ötesine geçmelisiniz. Diğer insanların güçlü yönlerinizi geliştirmeniz konusunda size yardım etmelerine ihtiyacınız var. Sizi iyi tanıyan insanlara sorular sorun. Sizin hakkınızda, güçlü yönleriniz hakkında neler düşünüyorlar? Belki sizin görmediğiniz güçlü yönleriniz için sizde farkındalık yaratırlar. Belki güçlü yönlerinize odaklanmanızı sağlarlar, sizi bilinçlendirebilir ve sizin bu özelliklerinizi görmeniz için yardım edebilirler.


Rolünüzün zayıf yanlarına ve kendi güçlü yanlarınıza yönelin. Zayıf yönleriniz neler, onları çözün. Duygularınızı kontrol etmeniz çok önemli. Basit ilişkili yetenekler, uzun dönem etkili olmak konusunda son derece önemli. Zayıf yönleriniz, yeni bir fikir yaratmada ya da detayları takip etmede çözüm bulmanızı sağlayabilir. Zayıf yönleriniz performansınızı etkileyebilir, ancak güçlü yönlerinizi kullanarak, hedeflerinize ulaşmanın yollarını arayabilirsiniz. Belki içinizde bir pazarlama yeteneği olmayabilir ama işinizin bir parçası olarak pazarlamanız gereken şeyler olabilir.


*Motivasyon size hedeflerinizi hatırlatacak. Ne için yaşadığınızı, sizi neyin mutlu edeceğini ve neden vazgeçmemeniz gerektiğini hatırlatacak. Motivasyonunuzu artırıp ufak adımlar atmaya başladığınızda bile devamının geldiğini göreceksiniz. Motivasyonunuzu artırma yolunda yalnızca tek bir altın kural var. İstemek..Siz istemediğiniz sürece kimse sizin yerinize yapamaz.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page